SSL steeds belangrijker

Google wil een veiliger internet

Iedereen wil graag een veilig internet. Google ook. Vandaar starten ze begin 2017 met meldingen en Chrome dat, wanneer je een website bezoekt zonder SSL certificaat (via HTTP), je een melding krijgt dat de website misschien onveilig is. Dit onwenselijk want het kan je het vertrouwen van je klanten kosten, maar ook een negatief effect op je de plaats die je website op dit moment in Google heeft.

Wat doet een SSL certificaat?

Heel kort en summier uitgelegd; een SSL certificaat zorgt voor een veilige verbinding wanneer privacygevoelige gegevens over internet verstuurd worden. Dit kan bijvoorbeeld een contactformulier zijn of een winkelwagen in een webwinkel.

Hoe herken je een SSL certificaat?

Een SSL certificaat kun je eenvoudig herkennen aan het het groene slotje en de letters https in het groen boven in je adresbalk. Er zijn verschillende certificaten; van een eenvoudige instap domein SSL tot een uitgebreide SSL met bedrijfsverificatie. De Rabobank gebruikt een uitgebreide SSL. De volledige bedrijfsnaam Rabobank Nederland is in de groene balk opgenomen. Dit valt op en geeft extra vertrouwen over de mate van veiligheid wanneer je de website bezoekt en afgeschermde delen zoals online bankieren bezoekt. Een domein SSL is om te beginnen veelal voldoende.

 

Een SSL certificaat afsluiten

Wil je graag een SSL op je domein? Dit kan al vanaf € 25,- excl. BTW per jaar. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.